Szerző
Vörösmarty Mihály

Vörösmarty Mihály

magyar költő, író, ügyvéd, a magyar romantika egyik legnagyobb alakja

1800. december 1. — 1855. november 19.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2778 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 25.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (3)

Vörösmarty Mihály

A sors adománya

Kértelek a sorstól s az megtagadott; de helyetted,
Amit nem kértem, bút ada s szivbeli kínt.

1838. július 12.

Vörösmarty Mihály aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!