Szerző

Berzsenyi Dániel

magyar költő

1776. május 7. — 1836. február 24.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1271 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. szeptember 21.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Berzsenyi Dániel

A poéta

Mint majd ha lelkünk Lethe vizébe néz,
Minden földi tehert róla lehullva lát,
S ujjászületve, nyílt karokkal
Elysion rokon árnyihoz leng:

Így, aki Kastal vedreiből merít,
Új, tündéri világ bája ragadja el;
Magát felejtvén, élve meghal -
S egy melegebb nap alatt lel éltet.

Ott gerjed abban a csuda lángerő,
Onnét hinti alá égi virágait;
Ne nyúlj azokhoz durva kézzel:
Megfagy az égi, hideg kezekben!

Berzsenyi Dániel aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!