Szerző
Szemere Pál

Szemere Pál

költő és író

1785. február 19. — 1861. március 14.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 832 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2019. április 26.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Szemere Pál

Emlékezet

Ismét egy édes boldog érezet!
Reám derűl a messze kor homálya,
Az elveszett, elsűlyedt rózsapálya
Ismét örömtájak felé vezet.

Mely istenség nyújt itt varázskezet?
Mint ömledez hozzá keblem dagálya!
Érzem, hogy e szív enyhültét találja:
Te ihletéd, szelíd Emlékezet!

Nem. Ahelyett, hogy visszabájolod
Letűnt korom szebb álmait felettem,
Borítsd el rajtok inkább fátyolod.

Elég, hogy őket egyszer elvesztettem.
Ne kényszeríts újonnan vérzeni;
Ah, érezd, mily kín ismét veszíteni!

Szemere Pál aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!