Szerző
Tóth Kálmán

Tóth Kálmán

költő, dráma- és újságíró és politikus

1831. március 30. — 1881. február 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1545 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 30.

Megosztás

Címkék

Tóth Kálmán

Buza közé...

Buza közé száll a dalos pacsirta,
Hogyha magát már odafenn kisírta.
S buzavirág, buzakalász árnyába'
Reáakad megsiratott párjára.

Én is szállok... a lelkem száll dalolva,
De leszállni nem szállhatok sehova.
Nem fogad be: hova szállnom kellene,
Buzavirágszemü kis lány kebele!

Tóth Kálmán aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!