Szerző

Zigány Árpád

költő, író, újságíró és műfordító

1865. október 27. — 1936. november 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1461 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. július 19.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Zigány Árpád

A kis pásztor

A kis pásztor kecskéjét
hazahajtja szépen,
Olga mindjárt hivja is,
mert ő várta éppen,
Jó káposzta levéllel
kinálja a kecskét;
Most lóherét ád neki,
majd meg levelecskét;
Vigan mekeg a kecske,
Olga kezét nyalja,
És a finom csemegét
jóizűen falja.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!