Szerző
Baróti Szabó Dávid

Baróti Szabó Dávid

költő, nyelvújító, pap és tanár

1739. április 10. — 1819. november 22.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1420 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. szeptember 14.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Baróti Szabó Dávid

A múzsákhoz

Számotok hat s három, múzsák! hogy títeket híven
Szólgállak, majd-majd eltelik annyi tavasz.
Búcsúzom: közelít éltem fonalához az olló:
S a nyúgalmat-adó főld, kebelébe lehí.
Bért nem kívánok; tartsátok jobbnak. Ha vissza
Nem fog tett munkám tetszeni, nékem elég.

1782.

Baróti Szabó Dávid aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!