Szerző
Vers

A verset eddig 995 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 13.

Megosztás

Címkék

Ormándy István

Estve

A sivatag ugarokon,
A sárgúló teleken,
A vén erdős vadonokon,
A bársonyos réteken,

A nyáj-lepte zöld halmokon,
A szép szőlőhegyeken,
A csikorgó havasokon
S az égető földeken -

Ti, a nap terhét hordozók,
Hűségesen fáradozók,
Mind-mind csillapodjatok;
Estve van: nyugodjatok.

1836.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!