Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1259 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. január 11.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Pósa Lajos

Vártalak, galambom...

Vártalak, galambom,
Hiába vártalak!
Az uj szeretőddel
Sétálni láttalak.

Ugy mentetek együtt,
Mint a páros galamb,
Mikor épen csendült
Az esteli harang.

Ugy szólt az a harang,
Mintha temetnének -
Minden kicsi szava
Bús halotti ének.

El van már temetve
Az én boldogságom,
El van már siratva
Lehullt mennyországom.

Láttalak, galambom,
Minek is láttalak?
Megölted a szivem
Egy pillantás alatt.

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!