Szerző
Gyóni Géza

Gyóni Géza

születési nevén Áchim Géza, magyar költő

1884. június 25. — 1917. június 25.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 871 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2016. január 3.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Gyóni Géza

Legenda

Fekete éjjel a földre szálltak
Izzó lángnyelvek,
Hogy kiégessék az emberszívből
A bűnt, a szennyet...

Templomok alján szikrázó szemmel
A Krisztus állott.
Suhant a korbács: "A templomomból
Ki a kufárok!"

S hasadó reggel, hogy visszaszálltak
Fáradt lángnyelvek -
Az emberszívek helyén vak, üszkös,
Tátongó seb lett.

És kiürült mind a fényességes
Templomok alja.
Bent csak az Úr állt. Lecsüngő jobbját
Egy állat nyalta...

Gyóni Géza aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!