Szerző

Samarjay Károly

jogász, ügyvéd, költő és királyi tanácsos

1821. április 6. — 1894. április 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2181 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 2.

Megosztás

Címkék

Samarjay Károly

Őszi fecskék

Könnyü fecskék, elröpültök
Dél felé,
Bár lehetnék, mint ti, én is
Könnyüvé.

Véletek légúton messze
Szállanék,
Megtudhatnám kedvesemről,
Hű-e még.

Szálljatok, de álljatok meg
Ablakán,
Nézzetek be, nincs-e bánat
Homlokán.

Szóljatok be kedvesemhez
Édesen,
Mondjátok meg, hogy ne légyen
Hűtelen.

De tavasszal ismét vissza-
Jőjetek,
Hadd halljak hírt kedvesemről
Tőletek.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!