Szerző
Bajza József

Bajza József

költő, színigazgató, kritikus, a Magyar Tudományos Akadémia tagja

1804. január 31. — 1858. március 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1574 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2012. december 15.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Bajza József

Vitéz bucsudala

Isten hozzád, oh falu,
Csendes békehely!
Tombol a mén, zúg a had,
Nékem menni kell.

Búsan lépeget fakóm
S vissza-visszanéz,
Száz ablakból int felém
Száz leányi kéz;
Hófejéren lengedez
A vég búcsujel,
"Légy szerencsés, szép vitéz!"
Száz hang idvezel;

Keblem csendes és nyugodt
Százak könnyein,
Ah de egy pár kék szemet
Sírni látnom kín!

Bajza József aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!