Szerző
Tóth Árpád

Tóth Árpád

költő és műfordító

1886. április 14. — 1928. november 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2074 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2012. december 6.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Tóth Árpád

Visszhang

Mi az, mi szerte a hazában
Üres hordónál különb módra pang?
A (bank).

Mi az, mit összeszedni nem tudok,
Bár falba verjem a homlokomat?
A (kamat).

Mi az, mi délibáb gyanánt övez,
És nincs isteni hatalom,
Amelynek segélyével testet öltsön?
A (kölcsön).

Hová küldöm az uzsorást,
Míg vigaszt keresek dalba, zenébe?
(Fenébe.)

1912.

Tóth Árpád aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!