Szerző

Meder Péter

költő, gimnáziumi tanár és rektor, lelkész és esperes

1602. — 1678. január 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2155 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2008. április 23.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Meder Péter

XXX. anagramma

Elterjedet az te hired,
Tisztességes bóczúleted,
Mellyen méltan Uri fejed,
Örvendezhet, szép sereghed.

Sok urak, Nagyságos rendek,
Az kik tégedet ősmernek,
Erős viteznek hirdetnek:
Bölcznek, okosnak beszélnek.

Ennek elégh bizonsagha,
Megapolis tartomannya,
Melynek te vagy egyik agha,
Isten utan nagy oltalma.

Ély sokaigh ez Vilaghon,
Mikor kimulsz, boldog modon,
Menyorszagban (ezt kivanom)
Az Jehovah téged hijon.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!