Szerző
Vachott Sándor

Vachott Sándor

költő, író, ügyvéd

1818. november 17. — 1861. április 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 283 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2023. március 11.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Vachott Sándor

Keszegen

Vörös sziklák felett
Oly jól esik nekem,
Hazám vidékein
Körültekintenem.

S ha széttekintheték
Az éden tájakon,
Költői lángolás
Fentebb világba von.

Ó bár e bérctetőn,
Neked, küzdő honom,
Győzelmi éneket
Lehetne dallanom!

Vachott Sándor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!