Szerző
Komócsy József

Komócsy József

költő és újságíró

1836. március 25. — 1894. június 19.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 195 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2023. március 11.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Komócsy József

Szívem hát újra...

Szívem hát újra gyermekké lett?
Visszatért a könnyelmű élet?
A szerelem víg mámorában -
Kell, hogy a táncot végig járjam?

Ah, kedvesem! de szörnyen félek:
Oly részegek e vad zenészek,
Tánc-daluk olyan véghetetlen,
Itt az én reszkető szívemben!

S mentül jobban csókolsz, ölelsz ma,
Mind szilajabb a zene hangja,
s mint egy pelyhet ragad magával -
Viharosan hegy-völgyön által!

Mindig magasabb régiókba,
Egészen fel a csillagokba,
Hol a sok fénytül és zenétül -
A vérem lobog, fejem szédül!

Meglásd, ennek jó vége nem lesz:
Közeledünk a mélységekhez,
Hol jó angyalunk így szól sírva:
"Miért siettek úgy a - sírba!"

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!