Szerző
Emőd Tamás

Emőd Tamás

költő, újságíró és színházigazgató

1888. augusztus 11. — 1938. szeptember 22.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 301 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2023. március 3.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Emőd Tamás

A magyar itélet

Ha megdördülnek a magas egek,
Mikor a föld négy sarka reng-remeg,
S az isten szava ítéletre hív,
Vért gyöngyöz a szem és szakad a szív.

Nyögő harangok, érces harsonák
Sikongva sírnak a világon át,
A levegő kénköves lángra gyúl
És minden földi féreg sárba hull.

A magyar menybolt szanaszét hasad,
Sírok nyitódnak Fehérvár alatt,
Tihany szent ormán megáll az idő,
Vizek haragos áradata nő.

A Vérmezőre vörös hold ragyog,
Feltámadnak a martír magyarok,
Dózsa csillaga sistereg, tüzel,
Ó gályák hada háborogva kel.

A halál úr lesz mindenek fölött,
A nagy ítélet zúg és hömpölyög:
Betelt a mérték. Ámen. Itt az óra.
Az Úr harangja csenget virradóra...!

Emőd Tamás aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!