Szerző
Réthy László

Réthy László

etnográfus, numizmatikus, költőként Lőwy Árpád néven ismert

1851. november 21. — 1914. november 20.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 472 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2023. január 16.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Réthy László

Lőwy Arpád császári és királyi kitüntetést vár

Itt van a császár s Budavára
Fényes mint a Salamon-tornya,
Ős magyarok és uj leventék
Jönnek hódoló díszes sorba'.

- Lesz ordó s kitüntetés bőven,
Hisz ilyet sokan érdemelnek,
Mert hivei vagyunk halálig
A dicső monarchikus elvnek.

Én is szeretnék egy kitüntetést, mely
Lőwy Árpád styljében volna irva:
Szeretnék a császártól egy darab szart
Monogrammos selyempapirba.

Réthy László aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!