Szerző
Czuczor Gergely

Czuczor Gergely

bencés szerzetes, költő, nyelvtudós, Jedlik Ányos fizikus unokatestvére

1800. december 17. — 1866. szeptember 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 378 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. november 2.

Megosztás

Címkék

Czuczor Gergely

Kölcsey Ferenc sírjánál

Kölcsey szunnyadoz itt, ki mig élt, virraszta honáért
És ébreszte magyart lánglobogásu dala,
Szenv és munkatürés volt élete, sejtelem inté
Végre szivét egy szebb nemzeti élet elé.
Csendben járd körül e sírt, óh, utas, édes az álom
Enyhült fájdalom és zsenge remények után.

Czuczor Gergely aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!