Szerző
Komócsy József

Komócsy József

költő és újságíró

1836. március 25. — 1894. június 19.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 481 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. október 6.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Komócsy József

Hallod a gyászt?...

Hallod a gyászt? A harangoknak
Zokogó hangját hallod-e?
Kérdezd szívedtől, kit temetnek?
Vajon ki halt meg: tudod-e?

Tedd le a fátyolt. Kit siratnál,
Míg arcodon rózsa virul?
Örömkönnyek ragyogjanak le
Szép szemednek pilláirul!

A bornak, csóknak, dicsőségnek
Mámorát megosztom veled:
E három lángoló tengerrel -
Veszem ma körül szívedet!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!