Szerző
Greguss Ágost

Greguss Ágost

tanár, esztéta és költő

1825. április 27. — 1882. december 13.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 251 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. szeptember 17.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Greguss Ágost

Papválasztás

Három jelöltbül melyik lesz a pap?
Egyik tudós, úgy mondják: vas kalap,
A szava vékony, teste mint a toll,
S a gyermek is megérti ha papol.
A második jó falubéli fi,
Termetre, észre nem nagy, sem kicsi.
A harmadik szép, perszonátus ember,
Szájában ékes, hangos nyelv kelempel,
S oly körmönfontan vágja ki beszédit
Hogy még birák uraimék sem értik.
A szavazásnak vége pedig e lett:
Az a legelső senkinek se kellett,
Egy páran álltak föl a másik mellett,
A harmadik majd egyhangúlag meglett.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!