Szerző

Vidor Marcell

költő, író és újságíró

1876. április 21. — 1945. május 24.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 307 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. szeptember 4.

Megosztás

Címkék

Vidor Marcell

Szerelem

Nékem a sors szerelmet adjon,
Szívemen égjen el az asszony,
Ha megcsapja a láng fuvalma,
Csókomtól váljék hervatagra.

Gyönyörben, kínban rámboruljon,
Piros hajnalból éjbe hulljon,
De lelkéből ezerszer áldja,
Kiért ily gyors a hervadása.

Keservet vélem elviseljen,
Szédüljön sötét sziklaszirten,
S ha életét e kéz megtörte,
Szeressen akkor is örökre!

Vidor Marcell aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!