Szerző

Zsolt Béla

író, költő, újságíró és politikus

1895. január 8. — 1949. február 6.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 216 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. szeptember 4.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Zsolt Béla

Hosszú út

Nincs gyilkosabb halál a télnél,
Egymástól fáztunk, összefagytunk
S mintha nem élnék és nem élnél.

Jégcsap-kezünk nem érzi egymást,
De szétolvadni nem lehet már,
Szívig kell nékünk fagyni, meglásd.

Mint holt nő jégtáblákra bukva,
Úgy nyugszol mellemen ma reggel,
Készen a hosszú, csöndes útra.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!