Szerző
Tóth Kálmán

Tóth Kálmán

költő, dráma- és újságíró és politikus

1831. március 30. — 1881. február 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 325 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. augusztus 23.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Tóth Kálmán

Rám köszöntik a poharat...

Rám köszöntik a poharat,
Nem tudom, hogy mi van benne...
Mindegy nekem akármi van,
Ide vele a kezembe!

Ha bánattól, bútól habzik,
Megiszom én egykedvűen...
Hozzá szoktam a bánathoz
Jó időben, rosz időben.

Ha szerelem forr ugy benne,
Annál inkább ide vele!
Ugyis a lány-csalfaságtól
Korán beállt szivem tele.

De ha a honszeretetből
Csak egy harmatcsepp van benne:
Igya ki más a poharat,
Nem fér abból több szivembe!

Tóth Kálmán aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!