Szerző
Harsányi Zsolt

Harsányi Zsolt

születési nevén Harsányi Zoltán Tibor Pál, író, újságíró, műfordító és színigazgató

1887. január 27. — 1943. november 29.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 285 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. augusztus 23.

Megosztás

Címkék

Harsányi Zsolt

Korzó

Azt mondtam: "Hogy van, merre jár?"
És ezt gondoltam: "Ó, nagyon szeretlek."
Ő így szólt: "Hát csak lassan megvagyok."
S gondolta: "Hja, engem sokan szeretnek."

Azt mondtam: "Szépen süt a nap."
És ezt gondoltam: "Meg kell halnom érte."
Azt mondta: "Jó színben van, asszonyom."
És ezt gondolta: "Sajnállak, szegényke."

Azt mondtam: "Jöjjön egyszer el."
És ezt gondoltam: "Mért hagysz így szenvednem?"
Ő így szólt: "Jó, majd egyszer felmegyek."
S nem gondolt semmit, elnézett felettem.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!