Szerző

Péteri Takáts József

író és megyei főjegyző

1767. március 18. — 1821. május 4.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 352 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. július 20.

Megosztás

Címkék

Péteri Takáts József

A hazug gyermek

A melly gyermek könnyen hazúd,
Azt mindenek meg vetik,
S ha még ravasz mentséget tud,
Szem elől el kergetik.

Az ő szíve szüntelen fél;
Mert bünei faggatják:
S noha valóságot beszél,
Szavát nem is halgatják.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!