Szerző
Szabolcska Mihály

Szabolcska Mihály

református lelkész és költő

1861. szeptember 30. — 1930. október 31.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1511 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. július 20.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Szabolcska Mihály

Névnap

Egy faluban ma, messze nyugatra,
Egy öreg asszony a névnapját tartja.

A névnapját szépen megtartja:
Levelet kapott, azt olvasgatja.

Olvassa egyszer, olvassa százszor,
Könyezik egyszer, mosolyog másszor.

...Hol kiteriti, hol összehajtja,
S szerető gonddal megsimogatja.

Meg-megsimogatja, könnyű helyt tartja,
Hogy mikor nem látják megcsókolhassa!

Megcsókolhassa a levél irását,
A levél végén a nevem vonását...

- Mert édes anyám az, aki ilyképpen
A nevenapját ünnepeli szépen!

Szabolcska Mihály aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!