Szerző
Makai Emil

Makai Emil

költő, drámaíró, újságíró és műfordító

1870. november 17. — 1901. augusztus 6.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 264 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. július 3.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Makai Emil

La France

Ez a te rózsád. Utcza, város
Pacsirtaszóval van teli,
Mikor tüzét a nyári napfény
E kis rózsába perzseli.

Szívem fölé kitűzök egyet,
Ah, nem a nyár hajtása ő!
De szivemé, amely ilyenkor
Rakott, mosolygó rózsatő.

És elfelejtem, hogy e rózsa
Egy rég besüppedt sirt jelöl,
Halott szív álmodik alatta
Egy új feltámadás felül.

Makai Emil aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!