Szerző
Harsányi Zsolt

Harsányi Zsolt

születési nevén Harsányi Zoltán Tibor Pál, író, újságíró, műfordító és színigazgató

1887. január 27. — 1943. november 29.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 252 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. július 1.

Megosztás

Címkék

Harsányi Zsolt

Rotter úr

Be szép fiú, be szép Kárpáthy Zoltán,
Alakja délceg és tartása büszke,
Bátor, merész, okos, hű és figyelmes,
Ily férfiért én elmennék a tűzbe.
De Rotter úr hozzája nem hasonlít,
Kövér, kopasz, kicsit csámpára lépked,
És Rotter úr sohsem párbajozott még.
Az élet más, mint a regények,

Óh milyen szép, mikor nagy harc után
Kárpáthy Zoltán elveszi a párját,
Regényes, lángoló szerelmesek,
Tündérmesék virágos útját járják.
Én Rotter úrba nem vagyok szerelmes,
S az eljegyzés ma mégis meglesz végleg.
Ábránd és álom messze elrepülnek,
Az élet más, mint a regények.

A Jókai-könyvekben a leányok
Követnek egy megrendítő sugalmat,
A mérget, azt kristályserlegbe öntik.
Kiisszák és fenségesen meghalnak.
Azonban Rotter úr, az gazdag ember,
És a papáék már nagyon szegények,
Sirok, sirok, de hozzá fogok menni.
Az élet más, mint a regények.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!