Szerző
Czuczor Gergely

Czuczor Gergely

bencés szerzetes, költő, nyelvtudós, Jedlik Ányos fizikus unokatestvére

1800. december 17. — 1866. szeptember 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 900 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. július 1.

Megosztás

Címkék

Czuczor Gergely

Emlékkönyvbe

Szép a harmat égi gyöngye,
Mely pihen virág ölében,
Nap sugara száll le hozzá,
S felcsókolja lánghevében.
Ah de szebb a szőke lányka
Kék szemének ibolyája,
Férfi szívek olvadozva
S vágyva vágynak birtokára,
A szerénység és szelídség
Bájt lehelnek kellemére:
Boldog ifjú, a ki tűzhet
Ily virágot kebelére!

Czuczor Gergely aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!