Szerző

Kerényi Frigyes

ügyvéd, költő és műfordító

1822. január 1. — 1852. tavasz

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 677 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. június 22.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Kerényi Frigyes

Kettős találkozó

Zöld köntösében rózsa áll, mint szerető,
Piros két arcza lángol leple közzül,
Vágyó sohaj fuval lehelletében,
Az esti szél találkozóra jő.

A röpkedő suttogva leng elé,
Szelid kezekkel lendít pár levelkén
S virága arczát szépen betakarja,
Miként ha drága kincsét féltené.

Nem bántalak, féltékeny szerető!
Ma én galambodat le nem szakasztom,
Légy boldog, boldog! én is az leszek:
Ma kedvesem találkozóra jő.

Kerényi Frigyes aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!