Szerző
Sárközi György

Sárközi György

költő, író, szerkesztő és műfordító

1899. január 22. — 1945. március 8.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 415 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. május 22.

Megosztás

Címkék

Sárközi György

Koratavasz

Elrothad a világ. A fák
olyanok, mint öreg banyák,
görbék, ráncosak, feketék,
ludbörzik felettük az ég.

Eső esett az éjszaka
és itt maradt hideg szaga
s a ház tövén nedves nyoma
s az úton a híg kocsonya.

Adjatok egy tányér meleg
levest, hadd fütse testemet.
Ludbörzök én is, mint az ég
s a nyár, a nyár oly messze még!

Sárközi György aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!