Szerző
Tóth Kálmán

Tóth Kálmán

költő, dráma- és újságíró és politikus

1831. március 30. — 1881. február 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 237 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. május 13.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Tóth Kálmán

Ide látszik...

Ide látszik a házatok ablakja...
Szomorúfűz, bánatfa van alatta.
Ugy szeretem, hogy odanőtt, legalább
Rám is gondolsz, hogy ha látod azt a fát.

A kapuban jó ideje kinn állok -
Hullanak a szomorúfűz-virágok.
Hej! ha rózsa nőne egynek helyére!
Hej! ha az az én kis rózsám kinézne.

Nézz ki kis lány, szeretőd vár idelenn -
Messze földről érkezett meg betegen.
Beteg vagyok, ha ugy éjjel itt járnék,
S te rám néznél, azt gondolnád, hogy árnyék!

Ha akarnál sem nézhetnél ki mostan,
Nem nézhetsz ki, mert nagyon sok dolgod van,
Virágot fonsz, koszorú kell fejednek...
Talán holnap... talán még ma... esketnek!

Tóth Kálmán aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!