Szerző
Petrőczy Kata Szidónia

Petrőczy Kata Szidónia

a magyar barokk első ismert költőnője

1659. — 1708. október 21.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1369 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2012. november 29.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Petrőczy Kata Szidónia

Vers! Vers!

Üdvöz légy jó Jésus, egyetlen szerelmem.
Üdvöz légy megváltóm, Édes segedelmem,
Üdvöz légy, üdvöz légy óh én üdvösségem,
Üdvöz légy Szép Jesus, édes reménységem.

Petrőczy Kata Szidónia aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!