Szerző

Morócz Jenő

nyomdász, író és költő

1868. augusztus 24. — 1919. március

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 455 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. március 10.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Morócz Jenő

Temetői gondolatok

Nem képzellek sötét alaknak én,
Éles kaszával válladon - halál,
Habár lehelleted hideg szelén
Az ember lelke túlvilágba száll.

Nem képzellek éhes sasmadárnak,
Karmaiddal préda-konczra várva,
Sem örvénynek s futó folyamárnak,
Mely az embert hüss ölébe zárja.

Képzellek szelid vonásu lénynek
Telve jósággal arczodon - halál,
Mert hisz' annyi szenvedő szegénynek
Sebére írt és enyhülést adál...

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!