Szerző
Balogh Zoltán

Balogh Zoltán

költő

1833. február 7. — 1878. június 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 401 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. március 3.

Megosztás

Címkék

Balogh Zoltán

Szerettelek...

Szerettelek téged
S szerelmem jutalma
Lett a búbánatnak
Óriás birodalma...
Koronám is vagyon,
Ámde nem fejemen:
A töviskoronát
Szívemen viselem.
Szerettelek téged,
S szerelmem jutalma
Lett üdvöségemnek
Fekete sírhalma...
Oh nem, te nem ölted
Meg az üdvöséget!
Hisz az az üdvösség:
Szenvedni te érted...

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!