Szerző
Szenes Hanna

Szenes Hanna

magyar költő, brit ejtőernyős és izraeli nemzeti hős

1921. július 17. — 1944. november 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 690 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 21.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Szenes Hanna

Chanuka

Chanuka van, a gyertya fellobog
És minden zsidó szív erősen feldobog.
Eszünkbe jutnak hősi képek,
Eltünedezett ősi népek.
Volt Pharao, volt görög uralom
S nem törhetett meg minket semmilyen hatalom.
Vittük a Tórát vittük velünk,
Abból merítettük minden hitünk.
És mentünk a pusztán éhezve, szomjazva,
de velünk volt Isten, nem voltunk elhagyva.
És mi, kik ilyen ősöktől származunk
Nem csüggedünk, mi tovább harcolunk.
Hisz bíztatóan int a gyertyafény:
Ne csüggedj Izráel, van még remény!

Budapest, 1933. december

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!