Szerző
Vers

A verset eddig 227 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 20.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Havas István

Abonyban

Beszédes érc, a május aranyában
Löveld csak messzeható sugarad,
Ünnepre készül a város, vidáman
Hullámzik hozzád, fel, a hódolat!

Teljék gyönyöre figyelő szemednek,
Virággal, szép dallal írósereg
Jött, százéves költő! Hálát, szerelmet
Araszt nevedre az Emlékezet.

S kondul szavaid mély magyar harangja:
Abony, megvette egykor szívemet
Két tornyod. Engem is megihletett.

Harminckettőt lelt bár fiad Majlandba,
Ezt a kettőt dalolta ajka szebbnek,
Mérföld-jelzőit boldog életemnek.

Abonyi Lajos szobra előtt, 1933. május 7.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!