Szerző
Spetykó Gáspár

Spetykó Gáspár

Avar álnéven alkotó magyar író, költő és ügyvéd

1816. január 6. — 1865. október 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 624 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 16.

Megosztás

Címkék

Spetykó Gáspár

Oh ne mondja nekem...

Oh ne mondja nekem senki többé,
Hogy ma nem történnek már csudák!
Történnek még, csak hogy a világnak
Eseményit sokan nem tudják.

Ismerék egy szegény, szegény némát,
Ki beszélni előbb nem tudott;
Virágnyelvű dalnok lett belőle
A mint egy szent forrásbol ivott.

Ismerék egy szerencsétlen ifjat,
Ki nem látott napot, csillagot;
Megmosdott a szent forrás vizében,
S legott a mennyégbe láthatott!

Ismerék... de minek elsorolni?
Én valék a néma, én a vak,
Mig csak téged, tündér szerelemnek
Szent forrása, nem használtalak!

Vak voltam: mert setét vala elmém,
Néma: mert üres volt kebelem;
Te teremtéd lelkem gondolatját,
Érző szivet te adál nekem!

Tündérforrás csudatévő szentje,
Szőke angyal, tégy még egy csudát:
Oltárképed boldog templomává
Változtasd át keblem csarnokát!

Spetykó Gáspár aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!