Szerző

Berde Mária

erdélyi magyar író, költő, műfordító és tanár

1889. február 5. — 1949. február 20.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 445 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 16.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Berde Mária

Flirt

Járjatok halkan át szobámon...
Most, most szövődik legszebb álmom.
Födjétek el az ablakot,
Hazudjátok el a napot.
Csillagtól részeg a szemem,
Holdfény ömlik át szívemen.
Nem tudom, mért jött. Lepkeszárnyon
most ejtett meg a legszebb álmom.

Tudom: csakis tündérkezek szövik.
Tudom: csak a jelennek szól, s rövid.
Tudom: a méz, amit ajkamra csókol,
Megkeseredik az ébresztő szótól.
Tudom: jövője, célja nincsen,
Tudom: egy perc, s el kell veszítsem,
Nincs hol keresnem, föltalálnom:
Hagyjátok átálmodni ezt az álmom...

Berde Mária aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!