Szerző
Fenyő László

Fenyő László

költő, műfordító és kritikus

1902. november 9. — 1945. március 26.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 362 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 15.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Fenyő László

Jegyzetek a csendről: Boldogtalan

Csend, csend, selejtes,
semmit se rejtesz,
rosszminőségű csend,
előtted, mögötted
se fény, se árnyék,
semmise leng.

A jó csend borongós,
mint a teliholdnak:
udvara van
és mint igaz gazdája,
ki benne él, az ember,
boldogtalan.

Nyugat, 1940, 1. szám

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!