Szerző
Fenyő László

Fenyő László

költő, műfordító és kritikus

1902. november 9. — 1945. március 26.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 459 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 15.

Megosztás

Címkék

Fenyő László

Jegyzetek a csendről: Téli csend

A téli, a szemérmes téli csend,
mely arcát hóeséssel fátyolozza,
önnön fehér játékain mereng.

A temetők keresztjeit porozza
be kékes pelyheivel, csendre csendet
ejt, mint aki ezüstjeit halmozza.

És olykor, éjidőn, a részegek
szemét ő töri meg meleg homállyal,
hogy hó-ölébe hullnak reszketeg.

Nyugat, 1940, 1. szám

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!