Szerző
Sárközi György

Sárközi György

költő, író, szerkesztő és műfordító

1899. január 22. — 1945. március 8.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 340 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 14.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Sárközi György

Parancs

Néha még hallom a titkos parancsot:
szóltam! szavamnak adj emberi hangot.

S mint ki gázolva szembeszáll az árral,
hogy meritsen belőle egy pohárral,
s mint aki gyertyáját tűzvészbe mártja,
hogy kanócát meggyujtsa éjszakára,

úgy küzdök egy pohárnyi tiszta szóért,
s tiszta fényért, egy szobáravalóért.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!