Szerző

Dapsy Gizella

Nil néven író költő és óvónő

1885. január 18. — 1940. április 30.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 748 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 13.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Dapsy Gizella

Még...

Nagynéha még suhanva visszajár
Kísérteni egy álom-emlék.
Nagynéha még indulni készülő
És mennék, mennék...

Még hívogatják kóbor lelkemet
Ezüstködös fénypászmás éjek.
Néma szívembe dalt a csillagok
Még hintenének.

Valaki még tán fellobbantaná,
szemem kihamvadt, beteg fényét,
Mosolyos, tiszta, halkszavú öröm
Alvó reményét.

Még tudnék lágyan, lopva, remegőn,
Imás gyönyörrel csókot adni.
...Jó Istenem! Még tudnék fiatal,
Fehér maradni...

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!