Szerző
Vargha Gyula

Vargha Gyula

költő, műfordító, statisztikus, a jog- és államtudományok doktora

1853. november 4. — 1929. május 2.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 604 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 11.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Vargha Gyula

Magasság, mélység

A képzelet taván hajózom,
A friss levegő csupa ózon;
Megittasulok, mint a bortul,
Teli a szívem, majd kicsordul.

Havasok hava látszik-e távol,
Vagy fehér fodros felhőtábor?
Alant a kék tó, fenn a kék ég,
Csoda magasság, csoda mélység.

Megfürdik a lelkem a tóban,
A napsugárt szikráztatóban,
Majd kék havasok tetején fenn,
Fürdik az ég kék tengerében.

A testem is, ha volna szárnya,
Föl, föl, a kék magasba szállna,
Magasan, föl egészen az égig...
Nincs szárnya! Merüljön a mélybe fenékig.

Vargha Gyula aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!