Szerző

Pólya László

amerikai magyar költő

1870. december 28. — 1950. március 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 433 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 7.

Megosztás

Címkék

Pólya László

Két Debrecen

Hol sima a föld, egyenes az élet;
A szem, a lélek, messzetájra lát;
Hol a verejték gyöngyöző hatalma;
Minekünk is itt szerzett Ujhazát...
Hol az igazság földi bibliája,
Szabaddá szentel embert, életet;
A magyar virtus ősi, szép szokása:
Két Debrecennek nyújt ma itt, kezet!

A másik messze, tengertávolában,
A magyar béke gyásztorára jár...
Kálváriája szörnyű stációin
Megváltásának csodájára vár...
Hátha a béke uj Szent György lovagja:
Nevének társa mégis rátalál?

És lesz még egyszer ünnep a világon,
Lesz még igazság völgyön és hegyen...
Az igaz béke áldott áldomásán:
Mulat még együtt a két Debrecen!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!