Szerző
Balla Miklós

Balla Miklós

író, költő, újságíró és lapszerkesztő

1874. — 1912. november 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 585 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 3.

Megosztás

Címkék

Balla Miklós

Ha te távozol

Mi lesz akkor, ha majd te távozol?! ...
Veled megy illat, szin és napsugár.
Nem lesz tavasz, virág, dal, mind kivész
S a földre örök éjszaka borul...

S én a holt földön bolygok egyedül.
Vakon, cél nélkül, hervadt levelek közt,
Mik megzörrenve lábaim alatt,
A te nevedet zizegik felém.

Villám az égen a te nevedet írja,
Sikongó szélvész a fülembe sírja,
A vizár hörgi, vihar visszadörgi,
Vulkánok torkán a te neved tör ki!

Sziklás bércek közt alakodat látom.
Feltűnik itt-ott, mint valami álom...
Int, hívogat, s én megyek utána!
Mit bánom én, hogy a halálba! ...

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!