Szerző

Szamolányi Gyula

pénzügyi tanácsos és költő

1879. december 11. — 1932. augusztus 21.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 944 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 3.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Szamolányi Gyula

Csillagok

Ha felnézünk a csillagokba
S megejt a fény, a szép, csodás,
A szív azt mondja: égi pompa!
Az ész szól: hiú ragyogás!

A bölcs azt látja, nagy világok,
Hasonlók, mint a durva föld;
A költő nem lát, csak sugárt ott,
Mely lelket álmokkal betölt.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!