Szerző
Petőfi István

Petőfi István

költő, mezőgazdász, Petőfi Sándor testvére

1825. augusztus 18. — 1880. május 1.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 425 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. február 1.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Petőfi István

Tudod rózsám...

Tudod rózsám, hogy mit mondtam,
Midőn téged a minap
A szomszédotok fiával
Beszélgetni láttalak.

Vagy talán elfelejtetted,
Jöjj ide csak szaporán,
Majd megmondom még ez egyszer
Te kis hamis, csalfa lány.

Tudod rózsám, én nem bánnám,
Ha beszélnél is vele,
Azt elnézném nagy nehezen,
Csak aztán ne ölelne.

Látod kedves, én mióta
Téged megszerettelek:
Bármi szép lányt látok, véle
Szembe nézni sem merek.

Hanem, ha te csapodár léssz,
Azért én az nem leszek,
Szeress bárkit, én nálamnál
Hivebb lánykát szeretek (?)

De azért még nem haragszom.
Adj egy csóköot szaporán,
Sietnem kell, mert a kertbe
Jön utánam az apám.

Pest, 1846.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!