Szerző
Greguss Ágost

Greguss Ágost

tanár, esztéta és költő

1825. április 27. — 1882. december 13.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 607 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. január 28.

Megosztás

Címkék

Greguss Ágost

A csillagok

Társalgani a csillagos nagy éggel,
Kinyitom ablakom egy csöndes éjjel;
Ám csillagot
Nem láthatok
Terpeszkedő felhőtül bal felől,
Jobbról tűzjáték röppentyűitől.

Bal hit köde és tünde hitványságok
Igy födik el az örök igazságot;
De, hála isten,
Csak ideiglen!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!