Szerző

Hajnal László

költő és író

1902. december 31. — 1943. tél

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 693 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2022. január 23.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Hajnal László

Őszi dal

Fut az őz az őszi kertben
Rigó rikolt, jaj be kár!
Zúzmara sincs, szél se lebben
Mégis elfutott a nyár!

Haj-hó! tavalyi világ!
Ki se zöldült még a lombja
Már is hull az ág!

Fejem barna bokra ép még,
Kezem sújt, ha sujtni kell,
De szívemben rozsdaláng ég,
Meg se nőttem, hullni kell.

Haj-hó! tavalyi világ!
Fogy a fonnyadt talmi jószág,
Hull a mákvirág!

Csengő csillag, néztem én is,
Vak hegedűs, rossz a húr,
Elhullani rosszabb mégis
Visszahozhatatlanul.

Haj-hó! tavalyi világ!
Addig adtam, szedtem, vettem,
Míg kihunyt a láng!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!